fbpx
Koning Willem 1 College
Het Koning Willem 1 college (KW1 college) is al jaren een vooraanstaande MBO school gevestigd in ’s-Hertogenbosch. Wij werken al sinds de start van onze bedrijfsschool in 2012 samen met het Koning Willem 1 college. De keuze is destijds gevallen op deze school, omdat wij onder de indruk waren van de goede docenten. Daarnaast sluit de visie van het KW1 college het beste aan op onze visie.
In de praktijk
Concreet betekend dit dat de theorielessen van onze BBL-opleiding gegeven worden door de docenten van het Koning Willem 1 college. Deze docenten komen hiervoor naar onze bedrijfsschool te Wijchen, zodat onze Monteurs in Opleiding geen reisafstand moeten overbruggen. Het betreft twee vaste docenten die onze lessen verzorgen. Daarnaast kan het zijn dat er voor sommige vakken gastdocenten worden ingezet. Buiten de docenten van het Koning Willem 1 College om, hebben we ook een praktijkopleider in dienst. Hij richt zich op alle praktijkonderdelen die afgerond moeten worden.

De lesdag
Eén dag in de week volgen onze Monteurs in Opleiding vakken op onze Bedrijfsschool. Deze vakken zijn een mix van 50% theorievakken en 50% praktijkvakken. Bij theorievakken kan je denken aan verplichte vakken voor een MBO niveau 4 opleiding zoals Nederlands, Rekenen en Engels, maar ook aan technische theorie vakken zoals Besturingstechniek, Aandrijftechniek, Meet- en Regeltechniek en Inspectie. Daarnaast is er binnen de opleiding loopbaanbegeleiding en zijn er keuzedelen, waarbij de Monteur in Opleiding zelf bepaald waarin hij of zij zich verder wil specialiseren.

De praktijkvakken zijn ondersteunend aan de theorievakken. Er is een speciaal praktijkgedeelte ingericht in onze paneelbouwruimte, waar de Monteurs in Opleiding onder begeleiding van onze praktijkopleider opdrachten uitvoeren die in lijn liggen met de theorie vakken die op dat moment gevolgd worden.

  • Text Hover
  • Text Hover
  • Text Hover