Gezondheidszorg

Of het nu gaat om ziekenhuizen, klinieken, cleanrooms of verpleeg- en verzorgingstehuizen, Modderkolk heeft ruime ervaring op het gebied van technische oplossingen voor de gezondheidszorg. Binnen de zorgsector zijn we totaalaanbieder voor alle technische oplossingen. We voeren werkzaamheden uit op het gebied van luchtbehandeling (HVAC), elektrotechniek, brandmeldinstallaties en netwerk. Wil jij een bijdrage leveren aan de zorg in Nederland? Bekijk dan onze vacatures binnen deze sector.

Over de afdeling

Over de afdeling

De afdeling gezondheidszorg bestaat uit drie teams: Ziekenhuizen, Klinieken en Pharma. Elk team richt zich op een specifieke klantgroep. Op die manier houden we de lijnen kort en heeft de klant te maken met dezelfde bekende gezichten. Ook zijn we hierdoor flexibel en kunnen we snel schakelen als het nodig is. De teams bestaan uit verschillende specialisten, zoals (service) monteurs, hardware engineers, projectmanagers, validatie engineers, werkvoorbereiders en inspectietechnici.

 

Wat we doen

Binnen de gezondheidszorg zorgen we samen met de klant voor de best mogelijk zorg voor patiënten. Zo renoveren we complexe OK-complexen, verzorgen we het onderhoud aan installaties, lossen we storingen op of beheren we de technische installaties. Dit doen we vooral in schone omgevingen, zoals ziekenhuizen, klinieken en cleanrooms.

“De vaste klantenkring maakt mijn werk erg leuk. Je leert daardoor de mensen op locatie echt kennen. Daarnaast geeft het een voldaan gevoel om een storing op te lossen en vervolgens de klant tevreden achter te laten.”

|Martijn, Servicetechnicus.

Ziekenhuizen

Team Ziekenhuizen werkt voornamelijk op locatie bij één klant: Radboudumc. Vanuit onze vaste werkplek op het terrein van Raboudumc verzorgt Modderkolk diverse werkzaamheden:

 • Projecten: aanleg en verbouwing van brandmeldinstallaties, sprinklerinstallaties, elektrotechnische installaties en verlichtingsinstallaties.
 • Onderhoud: onderhoud en beheer van installaties rondom brandveiligheid, verlichtingsinstallaties en parkeerinstallaties.
 • Food & Care: onderhoud, beheer en het oplossen van storingen aan huishoudelijke apparatuur.
 • Instrumentele dienst: ondersteuning van de technische dienst van het Radboudumc bij hun werkzaamheden.
 • Storingsdienst: storingsdienst voor brandmeldinstallaties, verlichtingsinstallaties en de instrumentele dienst.

 

Pharma

Team Pharma is actief in de farmaceutische industrie. Voor een groot farmaceutisch bedrijf in Oss en Boxmeer voeren we voornamelijk elektrotechnische en werktuigbouwkundige projecten uit. Denk hierbij aan:

 • Vervangen, uitbreiden en verplaatsen van licht- en krachtverdelers.
 • Aanpassingen uitvoeren aan WCD’s, verlichting, data-aansluitingen en databekabeling.
 • Luchtbehandelingssystemen in cleanrooms en laboratoria.

Klinieken

Team Klinieken verzorgt de nieuwbouw en renovatie van operatiekamers en OK-complexen. Dit zijn uitdagende projecten, waarbij zo nu en dan een deel van de afdeling gewoon open blijft. Verder ondersteunen we klanten in het onderhoud en volledig beheer van de technische installaties in klinieken. Dit doen we door heel Nederland. We werken onder andere voor Equipe Zorgbedrijven, FYEO en Bergman Clinics.

 • Ontwerp & realisatie van ziekenhuisafdelingen
 • Ontwerp & realisatie van klinieken
 • Nieuwbouw en renovatie OK-ruimtes
 • Beheer en onderhoud OK-ruimtes
 • Validatie, kalibratie en inspecties

Daarnaast heeft Modderkolk een beheerstool ontwikkeld voor het technisch beheer van zorgcomplexen op afstand. Hiermee worden technische problemen vroegtijdig gesignaleerd en kunnen ze in veel gevallen worden opgelost voordat de klant hier zelf iets van merkt. Op basis van deze beheerstool voeren we zowel preventief als correctief onderhoud uit.

 

Het team

Binnen de tak gezondheidszorg kom je terecht in een klein, hecht team. De teams bestaan uit een mooie mix van leeftijden en ervaring, waardoor we veel van elkaar leren. Er heerst een gezellige, informele sfeer en iedereen zet zich voor 100% in. We werken hard, maar hebben ook veel plezier met elkaar, onder het werk, maar ook daarbuiten bij Modderkolkfeestjes en team-uitjes.

Onze vacatures