Hardware engineer Huub vertelt over zijn meest uitdagende projecten bij Modderkolk

  • 7 juni 2022
  • 2 min. leestijd
  • Huub

Wijchen – Bij Modderkolk zijn dagelijks meerdere hardware engineers aan het werk om de mooiste elektrotechnische installaties te ontwerpen. Huub Bouten is één van die engineers. In dit artikel vertelt hij over zijn mooiste projecten en hoe het is om bij Modderkolk te werken.

Op dit moment werkt Huub voor een grote diversiteit aan klanten. Die afwisseling maakt het werk extra leuk. De projecten die Huub het meest zijn bijgebleven zijn het elektrotechnisch ontwerp van een baggerschip voor ROHR-IDRECO, de waterkrachtcentrale in de Neder-Rijn bij Maurik en de waterkrachtcentrale nabij Alphen, aan de maas. Voor het baggerschip is een modulair systeem ontwikkeld wat bruikbaar is voor meerdere toekomstige ontwerpen. Deze nieuwe standaard zorgt voor een efficiëntere werkwijze. Hierin het ontwerp neergezet van de inkomende hoofdvoeding op een railsysteem, tot aan de meetsignalen.

De waterkrachtcentrale was zijn eerste project, intussen al 5 jaar geleden. Het doel van dit project was om alle huidige tekeningen te digitaliseren in Eplan. Huub: “alle tekeningen waren nog met de hand getekend. Deze tekeningen heb ik allemaal verwerkt in Eplan. Hiervoor ben ik veel op locatie geweest om alles op te nemen. Dit maakt het werk als engineer bij Modderkolk leuk: je werkt zowel van achter je bureau als op locatie bij klanten.”

Vervolgens zijn recentelijk alle proces/P&ID schema’s van de waterkrachtcentrales in Eplan toegevoegd. Zo heeft de klant niet alleen een allesomvattend pakket, maar is ook nog eens alles elektro- en procestechnisch verweven. Huub:  “je leert hierdoor de installatie goed kennen, waarmee je vervolgens betere ondersteuning kan bieden.”

Laagdrempelig

Modderkolk kent een platte organisatiestructuur met korte lijnen. Dit is ook wat Huub als groot voordeel noemt: “Je kunt in principe zo bij iedereen binnen lopen. Zelfs bij onze directeur-eigenaar Simon de Luij. De lijnen zijn kort en alle communicatie is laagdrempelig.”

Persoonlijke ontwikkeling

Daarnaast benoemd Huub de kansen die er liggen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. “Of je nu een dag een bepaalde cursus wil of een complete HBO opleiding wil volgen, de mogelijkheden zijn er. De kansen zijn er zeker.”

Huub

Hardware Engineer