Het verhaal van Andreas

  • 27 september 2022
  • 3 min. leestijd
  • Andreas

Andreas Stolle is werkzaam bij Modderkolk in het team Water Solutions. Hij volgt bij Modderkolk de opleiding tot zelfstandig elektromonteur. Eerder heeft hij al zijn niveau 3 diploma gehaald en gaat nu voor niveau 4. Nog steeds komt Andreas dagelijks met veel plezier naar Modderkolk toe. In deze blog lees je zijn verhaal.

Er zijn veel ontwikkelingen binnen de elektrotechnische wereld. Daarom heeft Andreas er voor gekozen een opleiding te volgen bij Modderkolk. Andreas: “Hier leer je de fijne kneepjes van het vak en kun je de theorie direct toepassen in de praktijk.”

Er zijn verschillende projecten waar Andreas aan werkt. Op dit moment werkt Andreas aan inspecties bij oppervlaktegemalen voor Waterschap De Dommel. De problemen die uit de inspectie zijn gekomen lost Andreas op. De taken die Andreas uitvoert bij een project zoals dit zijn heel divers. Vaak is Andreas op pad met een ervaren monteur om het vak zo goed mogelijk te leren in de praktijk. De werkzaamheden zijn erg veelzijdig. De ene dag installeert hij bijvoorbeeld een besturingskast op locatie en de andere dag is hij een nieuwe installatie aan het bekabelen op een zuivering.

Als Andreas terugkijkt naar het afgelopen jaar kan hij geen favoriet project noemen, alle projecten waren leuk om aan te werken. Andreas: “Het leukste aan mijn werk vind ik dat ik altijd buiten ben. Bijvoorbeeld het project gemaal Beukenhorst. Je bent dan twee à drie weken op dezelfde locatie, waardoor je de voortgang duidelijk kunt zien. Daar haal ik plezier uit. Daarnaast bevalt het werken in de buitenlucht mij erg goed”.

De werksfeer bij Modderkolk is altijd top en Andreas gaat iedere dag met plezier naar zijn werk. De lessen die Andreas volgt zijn erg duidelijk en heel leuk. De keuze voor Water Solutions is een goede geweest.

Andreas

Elektromonteur