Het verhaal van hardware engineer Bart

  • 18 juni 2021
  • 2 min. leestijd
  • Sander van Loenen

Bart is één van de hardware engineers bij Modderkolk, maar bovenal is hij een enthousiaste en altijd vrolijke collega. Na 17 jaar diverse technische functies in dienst van Defensie bekleed te hebben, is hij in augustus 2018 begonnen aan zijn huidige functie bij Modderkolk.

“Modderkolk is een vrij bekend bedrijf in mijn omgeving. Nadat ik een advertentie zag van de Technische Banenmarkt, werd ik nieuwsgierig en wilde ik graag een kijkje in de keuken nemen bij dit bedrijf. Naast het technische verhaal, sprak vooral de sociale insteek van Modderkolk mij erg aan. Deze sociale insteek bleef gedurende alle vervolggesprekken aanwezig, wat mij deed beslissen om de overstap te maken.

Ik vind mijn functie leuk, omdat ik de hele dag ‘problemen’ mag oplossen. Of zoals ik het zelf liever verwoord; uitdagingen aangaan. Voor elke klant met een uitdaging of wens, ga ik aan het werk om een oplossing te verzinnen. Je ziet deze oplossing vervolgens van papier, via de panelenbouw en de buitendienst, naar een werkelijke situatie groeien. Dat is gaaf! Mijn leukste project is dan ook het ontwerpen van nieuwe besturingskasten voor een hele gemeente. Als ik dan later door deze gemeente reis, kan ik bij iedere locatie zeggen: “Kijk, dat heb ik bedacht!”. Dat geeft gewoon een kick.

Het gevoel wat mij in 2018 over de streep trok om voor Modderkolk te komen werken, ervaar ik nog steeds. Het is een heel sociaal bedrijf, dat daarbij innovatie en kwaliteit, net als ik, erg belangrijk vindt. Een van de projecten waar ik dit duidelijk in terug zie, is de bedrijfsschool. Een plek creëren waar je eigen mensen opleid en een goede technische basis verschaft, past binnen het sociale en innovatieve karakter van Modderkolk.”

Ben je enthousiast geworden na het lezen van het verhaal van Bart? Kijk dan eens naar onze vacature voor Hardware Engineer.

Sander van Loenen

Marketing- en communicatiespecialist