Het verhaal van lead engineer Tim

  • 28 april 2021
  • 3 min. leestijd
  • Sander van Loenen

Maak kennis met Tim! Tim is sinds april werkzaam als Lead Engineer bij Modderkolk. In onderstaand verhaal vertelt Tim over zijn werkzaamheden en eerste indrukken binnen Modderkolk.

Tim is niet altijd werkzaam geweest als Lead Engineer. Tim: “voordat ik bij Modderkolk ging werken, werkte ik 8,5 jaar bij een machinefabrikant. Ik begon daar als elektromonteur en groeide uit naar Hardware engineer.”

Hoe was het om te starten tijdens de corona crisis?

Tim startte op 1 april 2020, een bijzondere tijd om bij een nieuwe werkgever te beginnen. Tim: “Beginnen in de Corona periode was wat uitdagender dan anders. Het leren kennen van collega’s duurt langer en daarmee ook de stroomlijnen binnen Modderkolk. Vaak was het dan ook simpelweg in de telefoon klimmen en via via vragen bij wie je terecht kan. Inmiddels zijn de werkplekken wat meer gevuld en ken ik de collega’s wat meer.”

Tim: “Waarom ik heb gekozen om bij Modderkolk te gaan werken? Ik werd geattendeerd op een banenmarkt van Modderkolk, na een praatje was mijn interesse gewekt.” Tim omschrijft Modderkolk dan ook als een sociaal en behulpzaam bedrijf waar veel potentie inzit.

Wat doet een Lead Engineer?

Tim: “De naam zegt het al een beetje, de lead engineer is voor engineering (hardware in dit geval) de kartrekker. Dus het voorstellen van verbeteringen en het uitvoeren/begeleiden daarvan in samenspraak met de celmanager. Een tijdsplan opstellen met het oog op visie en doelen voor Modderkolk en het bijsturen en begeleiden van de juiste uitvoering van projecten. Daarnaast voer ik nog reguliere werkzaamheden uit. Hetgeen wat mijn functie zo leuk maakt, is de uitdaging om samen met collega’s en de klant een goed stukje techniek weg te zetten. Een stukje techniek waar je samen op terug kan kijken en denkt, daar zijn we trots op.”

Vrije tijd

Als hij niet aan het werk is, klust hij graag aan zijn motor, auto of aan zijn huis, waar hij samen met zijn vrouw en 2 kinderen woont.  Tim: “mijn grootste trots, dat zijn toch wel mijn kinderen”.

Lijkt het jou na het lezen van dit verhaal leuk om ook bij Modderkolk te werken? Wij zijn op zoek naar een lead hardware engineer voor de industrie. Voor een andere functie kijk dan bij onze vacatures. We maken graag kennis met je!

Sander van Loenen

Marketing- en communicatiespecialist