Het verhaal van lead engineer Tim

  • 22 september 2022
  • 3 min. leestijd
  • Tim

Tim Ruiter is lead engineer bij Modderkolk en begeleidt tijdens zijn werk de engineers voor het watermanagement. Belangrijke uitgangspunten hierbij zijn de uniformiteit en er zorg voor dragen dat de werkzaamheden gelijkmatig verdeeld zijn over de collega’s. Inmiddels werkt Tim ca. 2,5 jaar met veel plezier voor Modderkolk. In deze blog lees je zijn verhaal.

Modderkolk is altijd in ontwikkeling. Ook binnen de engineering staan de ontwikkelingen zeker niet stil. In zijn functie als lead engineer is Tim continu op zoek naar verbeteringen tijdens het engineeringsproces. In de toekomst kan zo nog efficiënter worden gewerkt. Ook is er één keer per maand overleg tussen alle engineers binnen Modderkolk, zodat de uniformiteit ondanks de verschillende klantenteams gewaarborgd blijft.

Ook de persoonlijke ontwikkeling in het vakgebied is belangrijk. De gebruikte software, eplan, is continu in ontwikkeling. Binnenkort gaan een aantal engineers op cursus voor eplan 2023. Ook de geldende normen zijn aan verandering onderhevig, zoals de NEN-normen. Als engineer is het belangrijk op de hoogte te zijn van de geldende normen. Als engineer ben je dus nooit echt uitgeleerd. Tim: “Het is mooi dat Modderkolk al deze mogelijkheden biedt, je krijgt echt ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling.”

Een mooi project waar Tim op dit moment bij betrokken is, is rioolgemaal Aalst in Eindhoven. Dit is één van de grootste gemalen van Nederland en wordt op dit moment gerenoveerd. Zo’n project kost wat meer tijd dan de gemiddelde projecten, maar daar zit juist de uitdaging in. Dit project loopt al anderhalf jaar en eind volgende maand wordt gestart met de veldmontage. Tim: ter illustratie, een pomp zoals gebruikt in Eindhoven is bijna groter dan ikzelf. Dat is wel indrukwekkend om te zien.”

Het leukste vindt Tim het klantcontact. Ondanks dat de producten en diensten ongeveer gelijk zijn is iedere klant anders. Dit maakt het werk extra leuk, ieder project is daarin anders. Tot slot is het heel fijn dat iedereen of hetzelfde level zit. Of je nou met een projectleider, engineer of wie dan ook een gesprek hebt, we doen het samen.

Tim

Lead Engineer