Industrie

Modderkolk is al tientallen jaren actief in de industrie. Binnen deze sector werken we voor uiteenlopende bedrijven in de voedselindustrie, maakindustrie, afvalverwerking, machinebouw en meer. We hebben ruime ervaring op het gebied van elektrotechniek en industriële automatisering en gaan altijd mee in de nieuwste ontwikkelingen en technieken. Lijkt de industrie jou een leuke sector om in te werken? Bekijk dan onze vacatures.

Over de afdeling

Over de afdeling

Binnen de industrie werken we met twee klantteams: Industrial Solutions en Semiconductors. Hierdoor zijn de lijnen kort en heeft de klant altijd te maken met bekende gezichten. Of het nu gaat om de uitvoer van projecten, onderhoud of het oplossen van storingen; onze medewerkers staan dag in dag uit klaar om de klant zo goed mogelijk te ontzorgen. Elk team bestaat uit verschillende specialisten, waaronder werkvoorbereiders, projectmanagers, hardware engineers, software engineers, panelenbouwers, accountmanagers, (service) monteurs, calculators, validatie engineers en inspectietechnici.

 

Wat we doen

Binnen de industrie kom je op de meest uitdagende plekken en wordt er gewerkt aan mooie installaties. Projecten voeren we van A t/m Z uit: we adviseren, ontwerpen, installeren, valideren en voorzien in goede nazorg. De klantvraag staat hierbij altijd voorop en we denken mee met onze klanten. Hoe groot de uitdaging ook is, wij lossen het op.

Semiconductors

Team Semiconductors werkt voornamelijk op locatie bij een klant die actief is in de semiconductor industrie. Vanuit onze vaste werkplek op de Novio Tech Campus in Nijmegen verzorgt Modderkolk diverse werkzaamheden. Hier hebben we onze eigen werkplaats en kantoor en maken we gebruik van alle faciliteiten op het terrein van de klant. Modderkolk ontzorgt in het onderhoud, bij projecten en bij softwaremigraties. Daarbij komen de volgende technieken aan bod:

 • Cleanroomtechniek (waaronder HVAC)
 • Procestechniek (zoals waterbehandeling en chemiedosering)
 • Elektrotechniek (van 10kV tot aan ‘Point of use ’(WCD))
 • Meet- en regeltechniek, gebouwbeheersystemen, SCADA
 • No breaksystemen (NSA en UPS)
 • Beveiligingsinstallaties
 • Validatietechniek en inspectie van laboratoria en cleanrooms
 • Werktuigtechniek
 • Thermografie

Industrial Solutions

Het team Industrial Solutions werkt voor verschillende opdrachtgevers binnen de industrie. Van productiebedrijven tot machinefabrieken en van afvalverwerking en energieopwekking tot de voedingsmiddelenindustrie. Klanten zijn onder andere ARN, Kranendonk, Fruity Line, Niacet, Essity en Mpac. We werken aan diverse projecten, van renovatie tot nieuwbouw, met focus op de volgende installaties en technieken:

 • Industriële automatisering: PLC, SCADA, procesautomatisering, besturingstechniek, meet & regeltechniek, hard- en software engineering.
 • Industriële elektrotechniek: voedingskabels, verdelers, machinevoedingen, kabeltracés, verlichting en data.
 • Middenspanning: transformatorstations, voedingskabels.
 • Panelenbouw: energieverdelers & besturingspanelen.
 • Cleanroom bouw: luchtbehandeling, hightech, monitoringstechniek & WTB installaties.

Daarnaast ontzorgen we opdrachtgevers in dagelijks onderhoud en verrichten we periodieke inspecties zoals NEN3140 en validatie van luchtkwaliteit.

 

Het team

Als je aan de slag gaat binnen de industrie, kom je terecht in een hecht team. Veel collega’s werken al vele jaren bij Modderkolk en zijn in die tijd doorgegroeid in hun functie. De teams bestaan uit een mooie mix van leeftijden en ervaring, waardoor we veel van elkaar leren. Er heerst een gezellige, informele sfeer en iedereen zet zich voor 100% in. We werken hard, maar hebben ook veel plezier met elkaar, onder het werk, maar ook daarbuiten bij Modderkolkfeestjes en team-uitjes.

“Het unieke aan Modderkolk is de informele sfeer die we hier hebben. De gemoedelijkheid en samen bouwen aan mooie projecten is wat Modderkolk heel uniek maakt.”

|Martin, Projectmanager.

Vacatures