Over Modderkolk

Sector industrie

Modderkolk is al tientallen jaren actief in de industrie. Binnen deze sector werken we voor uiteenlopende bedrijven in de chemie, voedselindustrie, maakindustrie, afvalverwerking, machinebouw en meer. Daarnaast werken we aan technische oplossingen om de energietransitie mogelijk te maken. We hebben ruime ervaring op het gebied van elektrotechniek en industriële automatisering en gaan altijd mee in de nieuwste ontwikkelingen en technieken. Lijkt de industrie jou een leuke sector om in te werken? Bekijk dan onze vacatures.

Onze vacatures
hero-image
image

Wat we doen

De sector industrie bestaat uit drie klantteams: Industrial Solutions, IPKW en Semiconductors. Hierdoor zijn de lijnen kort en heeft de klant altijd te maken met bekende gezichten. Of het nu gaat om de uitvoer van projecten, onderhoud of het oplossen van storingen; onze medewerkers staan dag in dag uit klaar om de klant zo goed mogelijk te ontzorgen. Projecten voeren we van A t/m Z uit: we adviseren, ontwerpen, installeren, valideren en voorzien in goede nazorg. De klantvraag staat hierbij altijd voorop en we denken mee met onze klanten. Hoe groot de uitdaging ook is, wij lossen het op.

Binnen de industrie kom je op de meest uitdagende plekken. We duiken diep in de processen van onze klanten en werken aan complexe installaties. Vooral de veelzijdigheid en afwisseling maakt het werken binnen de industrie leuk; de ene dag werk je bijvoorbeeld voor een klant in de voedingsmiddelenindustrie en de andere dag werk je aan grote stroomverdelers voor een warmtenet. Daarnaast kom je op plekken waar je normaal gesproken niet zo snel komt. 

image

Industrial Solutions

Industrial Solutions werkt voor verschillende opdrachtgevers binnen de industrie, van productiebedrijven tot machinefabrieken en van afvalverwerking en energieopwekking tot de voedingsmiddelenindustrie. Klanten zijn onder andere ARN, Kranendonk, Fruity Line, Niacet, Essity en Mpac. Industrial Solutions bestaat uit drie teams met elk een eigen focus. Team 1 richt zich op de werkgebieden energie en afval, Team 2 focust op food, feed en chemie en Team 3 richt zich op inspecties en opleidingen binnen de industrie. 

We werken aan diverse projecten, van renovatie tot nieuwbouw, met focus op de volgende installaties en technieken:

 • Industriële automatisering: PLC, SCADA, procesautomatisering, besturingstechniek, meet & regeltechniek, hard- en software engineering.
 • Industriële elektrotechniek: voedingskabels, verdelers, machinevoedingen, kabeltracés, verlichting en data.
 • Middenspanning: transformatorstations, voedingskabels.
 • Panelenbouw: energieverdelers & besturingspanelen.

Daarnaast ontzorgen we opdrachtgevers in dagelijks onderhoud en verrichten we periodieke inspecties zoals NEN3140 en validatie van luchtkwaliteit.

image

IPKW

Team IPKW werkt op een vaste locatie op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. Op dit voormalige terrein van de AKU (Algemene Kunstzijde Unie) en later AkzoNobel zijn circa 100 bedrijven in de energie- en milieutechnologie gehuisvest. De ambitie van IPKW is om in 2025 het meest duurzame bedrijventerrein van Nederland te zijn. Modderkolk werkt al lange tijd samen met diverse opdrachtgevers op het industriepark. Het team is groeiende en het werk afwisselend. We ontzorgen onze opdrachtgevers met kleine werkzaamheden en middelgrote tot grote projecten op het vlak van elektrotechniek en industriële automatisering.

image

Semiconductors

Team Semiconductors werkt voornamelijk op locatie bij een klant die actief is in de semiconductor industrie. Vanuit onze vaste werkplek op de Novio Tech Campus in Nijmegen verzorgt Modderkolk diverse werkzaamheden. Hier hebben we onze eigen werkplaats en kantoor en maken we gebruik van alle faciliteiten op het terrein van de klant. Modderkolk ontzorgt in het onderhoud, bij projecten en bij softwaremigraties. Daarbij komen de volgende technieken aan bod:

 • Cleanroomtechniek (waaronder HVAC)
 • Procestechniek (zoals waterbehandeling en chemiedosering)
 • Elektrotechniek (van 10kV tot aan ‘Point of use ’(WCD))
 • Meet- en regeltechniek, gebouwbeheersystemen, SCADA
 • No breaksystemen (NSA en UPS)
 • Beveiligingsinstallaties
 • Validatietechniek en inspectie van laboratoria en cleanrooms
 • Werktuigtechniek
 • Thermografie
image

Het team

Als je aan de slag gaat binnen de industrie, kom je terecht in een hecht team. Elk team bestaat uit verschillende specialisten, waaronder werkvoorbereiders, projectmanagers, hardware engineers, software engineers, panelenbouwers, accountmanagers, (service) monteurs, calculators, validatie engineers en inspectietechnici.

Veel collega’s werken al vele jaren bij Modderkolk en zijn in die tijd doorgegroeid in hun functie. Omdat ieder team een mooie mix van leeftijd en ervaring heeft, leren we veel van elkaar. Er heerst een gezellige, informele sfeer en iedereen zet zich voor 100% in. We werken hard, maar hebben ook veel plezier met elkaar, onder het werk, maar ook daarbuiten bij Modderkolkfeestjes en team-uitjes.