Over Modderkolk

Sector industrie

Modderkolk is ruim 100 jaar actief in de industriële sector met als expertisegebied industriële automatisering en industriële elektrotechniek. Onze klantengroep bestaat uit productiebedrijven, machinebouwers en organisaties die actief zijn in energieopwekking- en distributie. De industriële sector ontwikkelt zich in razend tempo. Dat maakt het een interessant en uitdagend vakgebied. Bij Modderkolk lopen we voorop als het gaat om nieuwe ontwikkelingen en technieken. We steken veel energie in het opleiden van medewerkers.

Lijkt de industrie jou een leuke sector om in te werken? Bekijk dan onze vacatures.

Onze vacatures
hero-image
image

Marktgerichte teams

De industriesector bij Modderkolk is opgedeeld in een aantal marktgerichte teams, elk met specifieke kennis van één of meerdere marktsegmenten binnen deze sector. Wij geloven sterk dat de succesvolle uitvoering van werkzaamheden niet alleen afhangt van technische bekwaamheid, maar ook van een diepgaand begrip van het domein waarin je werkt. 

Modderkolk is actief in diverse sectoren, zoals semiconductor, food & beverage, feed, afvalverwerking, chemie, automobiel, kunststofverwerking, houtbewerking, high tech en machinebouw (OEM’s). Naast deze marktgerichte teams hebben we een team operationeel dat inspecties en opleidingen verzorgt voor de gehele industriesector.

image

Teamsamenstelling

Binnen de klantgroep industrie hebben we hechte teams waarin diverse specialisten samenwerken. Elk team is zorgvuldig samengesteld en beschikt over een breed scala aan expertise om zijn opdrachtgevers volledig zelfstandig te kunnen bedienen. Denk hierbij aan (service)monteurs, projectmanagers, projectleiders en -coördinatoren, werkvoorbereiders, hard- en software engineers, panelenbouwers, inspectietechnici en accountmanagers. In tegenstelling tot de werkwijze bij de meeste traditionele bedrijven, worden zowel projecten als servicediensten en opdrachten georganiseerd vanuit één en hetzelfde team.

Veel van onze collega's hebben een lange staat van dienst bij Modderkolk en zijn door de jaren heen gegroeid in hun functie. Door de diverse mix van leeftijden en ervaring binnen elk team leren we continu van elkaar. 

Een informele en gezellige sfeer kenmerkt onze werkomgeving, waarbij iedereen zich voor de volle 100% inzet. Hard werken gaat hand in hand met plezier maken, zowel tijdens het werk als daarbuiten bij Modderkolkfeestjes en teamuitjes.

image

Onze werkwijze

Omdat we werken in marktgerichte klantteams zijn de lijnen kort en heeft de opdrachtgever altijd te maken met bekende gezichten. Of het nu gaat om de uitvoer van projecten, onderhoud of het oplossen van storingen, onze medewerkers staan dag in dag uit klaar om de klant zo goed mogelijk te ontzorgen. Projecten voeren we van A t/m Z uit: we adviseren, ontwerpen, installeren, valideren en voorzien in goede nazorg. 

De klantvraag staat hierbij altijd voorop en we denken mee met onze opdrachtgevers. Hoe groot de uitdaging ook is, wij lossen het op.

Binnen de industrie kom je op de meest uitdagende plekken. We duiken diep in de processen van opdrachtgevers en werken aan complexe installaties. De veelzijdigheid en afwisseling maakt werken binnen de industrie leuk. De ene dag werk je bijvoorbeeld aan een besturingsinstallatie en de andere dag werk je aan een grote energieverdeler.

image

Wat we doen

We werken aan zowel bestaande productieprocessen als aan nieuwbouwprojecten. In deze projecten staan de volgende technieken centraal: 

  • Industriële automatisering: denk hierbij aan hard- en software engineering, PLC-besturing, procesautomatisering en procestechniek, SCADA, meet- en regeltechniek, besturingspanelen, machine- en procesbekabeling, gebouwbeheersystemen, netwerken en communicatie.
  • Industriële elektrotechniek: zoals hardware engineering, hoofd- en  onderverdeelinrichtingen, voedingskabels en machinevoedingen, no breaksystemen (NSA en UPS) transformatorstations (zowel compact stations als inpandig), hoogspanningsinfra, verlichting en facilitaire installaties.
  • Inspecties & opleidingen: bijvoorbeeld inspecties conform SCIOS scope 8 elektrische installaties NEN3140, SCIOS scope 9 elektrische arbeidsmiddelen NEN3140, SCIOS scope 10 elektrisch materieel op brandrisico’s NTA 8220, NEN1010 opleverinspecties en thermografisch onderzoek. Daarnaast verzorgen we opleidingen op het gebied van VOP, VP en IV/WV en adviseren en begeleiden we bij de implementatie van een bedrijfsvoering conform NEN3140 bij opdrachtgevers.
  • Werktuigbouwkunde: waaronder cleanroomtechniek, waterbehandeling, chemiedosering, HVAC, koelmachines en validatietechniek.
image

Locatie

Technoforum in Wijchen is onze thuisbasis, van waaruit we het merendeel van onze opdrachtgevers bedienen. De meeste van hen zijn gevestigd binnen een straal van 70 km rondom Wijchen. We vinden het belangrijk om daar te zijn waar we toegevoegde waarde kunnen leveren, oftewel op de werkvloer bij onze opdrachtgevers. Daarom hebben we een groot aantal klanten waar we dagelijks te vinden zijn. 

Deze opdrachtgevers zijn onder andere gevestigd in Arnhem (IPKW), Cuijk, Duiven, Haps, Nijmegen (Novio Tech Campus), Ochten, Tiel, Weurt en Wijchen. Vanuit deze locaties verzorgen we diverse werkzaamheden. We hebben onze eigen werkplaats en kantoor en maken gebruik van alle faciliteiten op het terrein van de opdrachtgever.

Ben je op zoek naar een werkplek op een vaste locatie? Geef het dan aan bij je sollicitatie.