Het verhaal van.. Davy
Ondanks zijn pas 22 jaar, heeft Davy al een hoop werkervaring opgedaan. Als Monteur in Opleiding bij Modderkolk werkt hij vier dagen per week mee aan projecten binnen de Industrie en Zorg, en volgt hij één dag per week een opleiding aan onze Bedrijfsschool.

Davy: “Destijds was ik op zoek naar een BBL-traject als vervolgopleiding niveau 3, zodat ik naast leren ook werkervaring op kon doen in de praktijk. Via een oud-stagebedrijf ontdekte ik Modderkolk. Het bedrijf sprak me direct aan en werd goed aangeschreven door mijn oud-stagebedrijf. Zo startte ik mijn carrière bij Modderkolk.”

Ondertussen heeft deze efteling-fan zijn BBL niveau 3 opleiding Eerste Monteur Elektrotechniek afgerond en studeert hij verder. “Ik ben nu bezig met de vervolgopleiding BBL niveau 4 Technicus service en onderhoud elektrotechniek. De combinatie van werken en leren is erg bijzonder, omdat je naast een goede opleiding ook binnen het bedrijf meewerkt aan mooie projecten. Zo doe je meteen een hoop praktische ervaring op. Ook vind ik het mooi om te zien dat je als Monteur in Opleiding erg betrokken wordt bij de projecten en werkzaamheden van het bedrijf. Je krijgt echt de ruimte om te leren en jezelf te ontwikkelen.”

Als hij echt moet kiezen welk project hij tot nu toe het meest uitdagend vond, dan was dat het project voor Kliniek Rijk van Nijmegen. Davy: “Tijdens dit project hebben we een geheel nieuw operatiecomplex gebouwd met twee operatiekamers, een opdekruimte en een zelfstandige behandelkamer. Dit alles werd gebouwd in een bestaande aanbouw, die tot dan toe gebruik werd als schuur. Modderkolk heeft alle installaties gemaakt voor elektra, data en monitoring van de OK’s. Ik heb het hele project mee mogen maken, van het begin van de montage tot aan de elektrotechnische inspecties en validaties. Voor mij was het heel bijzonder om te zien hoe we vanuit een lege aanbouwruimte een mooi OK complex hebben kunnen bouwen. Daarnaast heb ik tijdens dit project te maken gekregen met veel verschillende soorten, nieuwe techniek en installaties.”

Waar Davy aan denkt als hij denkt aan Modderkolk? “Aan gezelligheid, aan leren en aan motiveren. Vooral de informele sfeer is erg fijn. We werken altijd met dezelfde mensen aan de verschillende projecten, waardoor er onderling een leuke sfeer hangt. Ook op de school komt deze sfeer terug, door de leuke docenten.”
  • Text Hover

Interesse? bekijk onze vacatures