Project De Boer Denemarken

  • 2 juni 2022
  • 2 min. leestijd
  • Martin van Eldonk

Denemarken – Dat Modderkolk regionaal actief is op het gebied van industriële elektrotechniek en automatisering is voor veel mensen bekend. Minder bekend is dat Modderkolk zo nu en dan ook projecten verder weg uitvoert. Zo is recent in opdracht van De Boer Machines een stenenpers opgeleverd in Denemarken. Projectmanager Martin van Eldonk vertelt je graag meer over dit project.

Over het project

De Boer machines is al meer dan 85 jaar actief als machinebouwer en richt zich specifiek op machines voor de grof keramische industrie. Het ontwerp en de software voor deze machines wordt in eigen beheer geproduceerd, maar de elektrotechnische engineering en installatie wordt uitbesteed aan partijen zoals Modderkolk. Martin van Eldonk: “Het is mooi om zo’n project als dit samen met een Wijchense collega uit te voeren. De Boer machines heeft veel kennis en ervaring op het gebied van de machines. Modderkolk vult dit aan met de nodige elektrotechnische expertise. Samen zorgen we ervoor dat de klant, in dit geval in Denemarken, een goed eindproduct opgeleverd krijgt.

Buitenland extra uitdagend

Voor alle medewerkers, maar de projectmanager in het bijzonder, kent een project in het buitenland veel uitdagingen. Martin: “In een buitenlandproject gaat veel meer voorbereiding zitten. Je rijdt niet even op en neer voor een bepaald onderdeel.” Daarnaast is het belangrijk extra goed voor de medewerkers te zorgen. Deze zijn immers meerdere dagen of weken van huis. Goede hotels, goed eten en drinken en af en toe de mogelijkheid om een biertje te doen zijn dan een must.

Vooral de afwisseling tussen binnen- en buitenlandprojecten vindt Martin fijn. “De uitdaging bij buitenlandprojecten is groter. Dat maakt het werk mooi. Aan de andere kant vind ik het ook fijn om veel tijd door te brengen met mijn gezin. Die afwisseling maakt het werk extra leuk.

Inmiddels is het project al enige tijd afgerond en is de machine succesvol in gebruik te nemen door de klant.

Martin van Eldonk

Projectmanager