Project Technoforum Wijchen

  • 7 juni 2022
  • 2 min. leestijd
  • Jeroen Boerboom

Wijchen – Wie over de Nieuweweg rijdt kan het haast niet ontgaan zijn: op het voormalige Stiho-terrein herrijst het compleet nieuwe Technoforum. Wanneer de bouw is afgerond biedt dit nieuwbouwcomplex onderdak aan onder andere Modderkolk, maar bovenal zal het een plek worden waar technische bedrijven elkaar kunnen vinden en samenwerken. Jeroen Boerboom, elektromonteur bij Modderkolk, vertelt over zijn werkzaamheden op dit mooie project.

Modderkolk is normaal gesproken vooral actief in de industriële elektrotechniek en automatisering, utiliteitsprojecten zoals deze komen niet vaak voor. Desondanks is dit een uitdagend project waar dagelijks zo’n acht tot tien monteurs van Modderkolk aan werken. Jeroen Boerboom is één van die monteurs. Jeroen: “We werken op dit moment aan de complete laagspanningsinstallatie. Van stopcontacten tot verlichting, wij zorgen ervoor dat alles straks goed werkt. Daarnaast zorgen we voor alle databekabeling zodat alle computers en gebouwautomatisering straks goed kan werken.

Jeroen voert voor dit project diverse werkzaamheden uit. “We krijgen aan het begin van het project verschillende tekeningenpakketten van de engineer. Op een van die pakketten staat waar we de kabelgoten moeten monteren en op de andere pakketten staat hoe we de elektrische installatie moeten maken. Aan de hand van dit monteren wij de kabelgoten, hangen we de verdelers op, trekken we de kabels en werken we dit af.”

Ieder project kent zijn uitdaging, zo ook het Technoforum. Jeroen: “Tijdens de bouw komen we soms achter dingen die beter op een andere manier kunnen. Soms vraagt dit om flexibiliteit, maar we zoeken altijd naar de beste oplossing. Op die manier weten we zeker dat we een mooi eindproduct opleveren. Uiteindelijk zijn dat ook weer mooie uitdagingen.”

Naar verwachting zal het Technoforum later dit jaar in gebruik worden genomen en neemt Modderkolk haar intrek. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Volg dan de kanalen van Technoforum op sociale media.

 

Jeroen Boerboom

Zelfstandig Elektromonteur