Projectmanager Richard van Vliet over zijn werk bij Modderkolk

  • 19 september 2022
  • 3 min. leestijd
  • Richard

Richard van Vliet is projectmanager bij Modderkolk. Richard is werkzaam bij het Team Water Solutions en voert dan projecten uit voor bijvoorbeeld waterschappen, hoogheemraadschappen en drinkwaterbedrijven. In deze blog vertelt hij over zijn werkzaamheden en ervaringen bij Modderkolk.

Normaal gesproken is Richard vooral actief in het noorden van het land, maar afhankelijk van de werkzaamheden is hij ook weleens in het zuiden actief. De werkzaamheden van Richard zijn voornamelijk gericht op oppervlaktewater, maar zo nu en dan voert hij ook projecten uit op zuiveringen.

Recent heeft Richard gewerkt aan het project Westelijke Langstraat, in de buurt van Waalwijk. Westelijke Langstraat is een natuurgebied tussen Waalwijk en Waspik. De afgelopen periode is door verschillende partijen gewerkt aan de natuurontwikkeling van dit gebied. Modderkolk heeft daarbij zorg gedragen voor alle elektrotechnische installaties zoals:

  • Automatisering van acht stuwen
  • Aansluiten van drie visliften met stuw
  • Automatisering van één waterinlaat
  • Automatisering van zeven gemalen

Richard: “De uitdaging bij dit project zat hem niet zo zeer in de grootte van de installaties, maar meer in de hoeveelheid. De kunst binnen dit project was om alle kleine deelprojecten zo efficiënt mogelijk uit te voeren en combineren waar mogelijk. Op die manier houden we de kosten beperkt en wordt niet onnodig vaak heen en weer gereden.”

Een ander project wat op dit moment in de afrondende fase is, is Gemaal Leenders. Dit gemaal is compleet nieuw gebouwd naast een bestaand gemaal. Het project is daarom opgedeeld in meerdere fases. Tijdens fase één is het nieuwe gemaal gebouwd. Vervolgens is in fase twee het huidige gemaal afgebroken. Tot slot is in fase drie de vispassage aangelegd, zodat het gemaal geen negatieve invloed heeft op de biodiversiteit. Na fase één is het nieuwe gemaal in gebruik genomen, zodat het oude gemaal kon worden afgebroken. Het Waterschap heeft voor het nieuwe gemaal een architect in de hand genomen, zodat het gebouw er ook mooi uit komt te zien voor de omgeving.

Al met al is Richard tevreden met zijn werkzaamheden bij Modderkolk en hoopt hij nog lang aan mooie projecten te mogen werken voor dit Wijchense familiebedrijf.

Lijkt een baan als projectmanager bij Modderkolk iets voor jou? Kijk dan eens naar onze vacature voor projectmanager binnen de industrie. Meer informatie? Bel dan naar 024 64 86 452 of mail naar sollicitaties@modderkolk.nl

Richard

Projectmanager