Over Modderkolk

Sector watermanagement

Bij Modderkolk maken we samen het water van morgen beter. Onze collega’s binnen het watermanagement werken hier dag in dag uit hard aan. We ontzorgen opdrachtgevers op het gebied van elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering en werken dagelijks aan de mooiste installaties. Zo zorgen we voor schoon drinkwater, de verwerking van afvalwater en het beheer van oppervlaktewater. Je werkt op bijzondere plekken en levert een bijdrage aan cruciale voorzieningen. Duurzaamheid speelt binnen deze sector een grote rol. Wil jij een bijdrage leveren aan het watermanagement in Nederland? Bekijk dan onze vacatures binnen deze sector.

Onze vacatures
hero-image
image

Wat we doen

Modderkolk ontwerpt en bouwt installaties voor waterschappen, gemeenten en drinkwaterbedrijven. Dat kan gaan om nieuwbouw, maar ook om renovaties van bestaande systemen. Hierbij dragen we zorg voor de elektrotechnische en werktuigbouwkundige werkzaamheden. Daarnaast doen we inspecties en voeren we onderhoud uit aan de installaties. Wat ons werk zo mooi maakt, is dat je direct iets kunt betekenen in de keten. Je bent de verbindende factor in het schoon, veilig en droog of nat houden van Nederland.

De afdeling watermanagement bestaat uit twee teams: Water Solutions en Stedelijk Waterbeheer. Het team Water Solutions werkt voornamelijk voor waterschappen en drinkwaterbedrijven. Stedelijk Waterbeheer richt zich op de gemeentelijke watertechniek. Ieder team bestaat uit verschillende specialisten, waaronder monteurs, panelenbouwers, engineers, werkvoorbereiders, servicecoördinatoren en adviseurs. Samen maken we het water van morgen beter.

image

Stedelijk Waterbeheer

Het team Stedelijk Waterbeheer voert elektrotechnische en werktuigbouwkundige werkzaamheden uit binnen de gemeentelijke watertechniek. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Riool- en tunnelgemalen
  • Telemetrie en beheerposten
  • Onderhoud en kalibratie van meetnetten
  • (NEN 3140) inspecties
  • Preventief en correctief onderhoud
  • Onderhoudsadvies en performance analyses

De meeste klanten bevinden zich in een straal van 50 km rondom Wijchen, maar projectmatig werken we ook verder weg. Zo werken we onder andere voor Gemeente Nijmegen, Gemeente Maasdriel, Gemeente Berg en Dal, Gemeente Arnhem, Gemeente Buren, Gemeente ’s-Hertogenbosh, Gemeente Beuningen en Gemeente Wijchen.

image

Water Solutions

Het team Water Solutions richt zich op elektrotechnische werkzaamheden aan:

  • Stuwen en gemalen
  • Sluizen en bruggen
  • Afvalwaterzuiveringsinstallaties
  • Drinkwaterinstallaties

De meeste van onze klanten bevinden zich in een straal van 1 tot max. 1,5 uur rijden vanaf Wijchen. In overleg gaan we ook weleens verder weg. Zo werken we onder andere voor drinkwaterbedrijf Vitens en 14 waterschappen in Nederland, waaronder Waterschap Aa en Maas, Waterschap De Dommel, Waterschap Limburg, Waterschap Brabantse Delta en Waterschapsbedrijf Limburg.

image

Het team

Wanneer je bij watermanagement aan de slag gaat, kom je terecht in een hecht team. Veel collega’s werken al vele jaren bij Modderkolk en zijn in die tijd doorgegroeid in hun functie. De teams bestaan uit een mooie mix van leeftijden en ervaring, waardoor we veel van elkaar leren. Er heerst een gezellige, informele sfeer en iedereen zet zich voor 100% in. We werken hard, maar hebben ook veel plezier met elkaar, onder het werk, maar ook daarbuiten bij Modderkolkfeestjes en team-uitjes.

quote-image

“Of je nu een dag een bepaalde cursus wilt volgen of juist een complete HBO opleiding, de mogelijkheden zijn er. Er zijn volop kansen om je te ontwikkelen binnen je vakgebied.”

Huub

Hardware Engineer

quote-image
Huub

Hardware Engineer