Davy groeide door van leerling monteur tot junior validatie engineer

Het verhaal van

Davy groeide door van leerling monteur tot junior validatie engineer

Ondanks dat hij pas 22 jaar is, heeft Davy van Ewijk al een hoop werkervaring opgedaan. Als monteur in opleiding bij Modderkolk werkte hij vier dagen per week mee aan projecten binnen de gezondheidszorg en volgde hij één dag per week een opleiding aan de Modderkolk Academy. Inmiddels is Davy bij Modderkolk werkzaam als junior validatie engineer.

hero-image

Leerling monteur

“Destijds was ik op zoek naar een BBL-traject als vervolgopleiding niveau 3, zodat ik naast leren ook werkervaring op kon doen in de praktijk. Via een oud-stagebedrijf ontdekte ik Modderkolk. Het bedrijf sprak me direct aan en werd goed aangeschreven door mijn oud-stagebedrijf. Zo startte ik mijn carrière bij Modderkolk.”

Ondertussen heeft Davy zijn opleiding BBL niveau 4 ‘Technicus service en onderhoud elektrotechniek’ afgerond. “De combinatie van werken en leren is erg bijzonder, omdat je naast een goede opleiding ook binnen het bedrijf meewerkt aan mooie projecten. Zo doe je meteen een hoop praktische ervaring op. Ook vind ik het mooi om te zien dat je als leerling monteur erg betrokken wordt bij de projecten en werkzaamheden van het bedrijf. Je krijgt echt de ruimte om te leren en jezelf te ontwikkelen.” Inmiddels werkt Davy als junior validatie engineer binnen de klantgroep gezondheidszorg.

Uitdagend project

Als hij echt moet kiezen welk project hij tot nu toe het meest uitdagend vond, dan was dat het project voor Kliniek Rijk van Nijmegen. “Tijdens dit project hebben we een geheel nieuw operatiecomplex gebouwd met twee operatiekamers, een opdekruimte en een zelfstandige behandelkamer. Dit alles werd gebouwd in een bestaande aanbouw, die tot dan toe gebruikt werd als schuur. Modderkolk heeft alle installaties gemaakt voor elektra, data en monitoring van de operatiekamers. Ik heb het hele project mee mogen maken, van het begin van de montage tot aan de elektrotechnische inspecties en validaties. Voor mij was het heel bijzonder om te zien hoe we vanuit een lege aanbouwruimte een mooi OK-complex hebben kunnen bouwen. Daarnaast heb ik tijdens dit project te maken gekregen met veel verschillende soorten techniek en installaties.”

Informele werksfeer

Waar Davy aan denkt als hij Modderkolk zou moeten omschrijven? “Aan gezelligheid, aan leren en aan motiveren. Vooral de informele sfeer is erg fijn. We werken altijd met dezelfde mensen aan de verschillende projecten, waardoor er onderling een leuke sfeer is. Ook op de bedrijfsschool komt deze sfeer terug, door de leuke docenten.”

Lijkt het jou net als Davy leuk om bij Modderkolk te werken? Bekijk dan onze vacatures of neem contact op met Iris Stevens via 06-57138777 of istevens@modderkolk.nl

Bekijk onze vacatures