Elektromonteur Bas bouwt graag verschillende soorten installaties binnen de industrie

Het verhaal van

Elektromonteur Bas bouwt graag verschillende soorten installaties binnen de industrie

Bas van der Wielen begon zijn loopbaan bij Modderkolk als leerling monteur aan de Modderkolk Academy. Na diverse opleidingen groeide hij door tot zelfstandig monteur elektrotechniek en middenspanning binnen de klantgroep industrie. Inmiddels werkt Bas alweer zeven jaar met veel plezier bij Modderkolk. Binnenkort hoopt hij de stap te zetten naar junior leidinggevend monteur.

hero-image

Doorgroeimogelijkheden

Met zijn leeftijd van 25 jaar heeft Bas al veel geleerd en gedaan als het gaat om techniek. “Ik werk graag bij Modderkolk, omdat je hier alle kansen krijgt om jezelf te ontwikkelen. Ooit ben ik begonnen op de bedrijfsschool als leerling elektromonteur. Eerst met niveau 3, daarna niveau 4. Na het behalen van mijn diploma heb ik nog een opleiding middenspanning gevolgd.” Nu werkt Bas binnen het team Industrial Solutions. Daar houdt hij zich bezig met diverse werkzaamheden, waaronder het in bedrijf stellen van elektrotechnische installaties.

Verschillende opdrachtgevers

Samen met zijn team werkt Bas voor verschillende opdrachtgevers binnen de klantgroep industrie, waaronder bedrijven in de afvalverwerking, energieopwekking, productie en voedingsmiddelenindustrie. Er wordt gewerkt met vaste klantteams, waardoor klanten altijd bekende gezichten zien, of het nu gaat om de uitvoering van projecten, onderhoud of storingen. “Binnen de industrie werken we op verschillende locaties en realiseren we complete projecten, van advies tot nazorg. De looptijd van die projecten varieert van 1 week tot 3 maanden. Zelfs de grootste uitdagingen lossen we samen met de klant op.” 

Afvalenergiecentrale ARN

Op dit moment werkt Bas aan diverse projecten bij Afvalenergiecentrale ARN in het Gelderse Weurt. ARN zet (rest)afval om in energie, meststof en andere herbruikbare materialen. “In verband met het grote aanbod gft-afval worden momenteel drie nieuwe tunnels gebouwd voor de biogasinstallatie (BGI) van ARN. Daarnaast hebben we onlangs een nieuwe gaswasinstallatie gebouwd en in bedrijf gesteld. Deze installatie zorgt voor het neutraliseren van verontreinigende stoffen in gassen. Er zijn onder andere drie nieuwe besturingskasten gemaakt en acht remote I/O kasten geleverd en gemonteerd.” 

Bas was bij dit project het aanspreekpunt voor de opdrachtgever. “Ik was verantwoordelijk voor de coördinatie op locatie en zorgde dat mijn collega’s hun werk goed konden uitvoeren. Bijvoorbeeld door het inmeten en bestellen van de benodigde materialen en het bepalen en maken van de kabeltracés. Een leuk en uitdagend project, waarbij ik soms een paar dagen of een week vooruit moest denken.”

Afwisselend werk

De diversiteit van de werkzaamheden bij Modderkolk vindt Bas het leukste aan zijn werk. “Ik ben een echte projectenman en vind het mooi om verschillende soorten installaties te kunnen bouwen. Vorig jaar was ik zelfs 1,5 maand in Denemarken voor een project. Ook vind ik het erg leuk om de leerlingen waarmee ik samenwerk de kneepjes van het vak te leren, zeker omdat ik zelf ook monteur in opleiding ben geweest. 

Lijkt het jou net als Bas leuk om bij Modderkolk te werken? Bekijk dan onze vacatures of neem contact op met Iris Stevens via 06-57138777 of istevens@modderkolk.nl

Bekijk onze vacatures