Validatie engineer Davy werkt in cleanrooms en operatiekamers

Het verhaal van

Validatie engineer Davy werkt in cleanrooms en operatiekamers

Davy van Ewijk is validatie engineer bij Modderkolk. Hij werkt aan uitdagende projecten en installaties binnen de gezondheidszorg. In 2016 begon hij op de Modderkolk Academy met de opleiding tot zelfstandig elektromonteur. Hij rondde zijn opleiding mbo niveau 3 en 4 af, groeide door van junior validatie engineer naar validatie engineer en werkt inmiddels alweer 8 jaar bij Modderkolk. 

hero-image

Klantgerichte teams

Als validatie engineer binnen het team gezondheidszorg voert Davy diverse inspecties en meetwerkzaamheden uit aan luchtbehandelingsinstallaties in cleanrooms of operatiekamers van ziekenhuizen of klinieken. Hij controleert bijvoorbeeld of er voldoende ventilatie in de ruimte aanwezig is en of de luchtkwaliteit voldoet aan de gestelde eisen. Om te zorgen dat de klant altijd te maken heeft met vertrouwde gezichten, wordt er gewerkt in vaste klantgerichte teams. "Modderkolk voelt echt als een familiebedrijf. Je werkt in kleine teams met gezellige collega’s. Samen werken we aan de mooiste projecten voor klanten. Daarbij krijg je veel vrijheid om je werkzaamheden goed uit te kunnen voeren.”

Veel afwisseling

Het werk binnen de klantgroep gezondheidszorg is divers. De ene keer ben je bezig met de verbouwing van een operatiekamer en de andere keer met een validatie. “De afwisseling in mijn werkdagen vind ik fijn. Ik kom op verschillende klantlocaties, maar ben ook regelmatig op kantoor om rapporten uit te werken. Naast het uitvoeren van metingen en inspecties ben ik ook vaak betrokken bij het verbeteren van installaties. Het is leuk om zo een steentje bij te dragen aan de kwaliteit van de zorg die de klant wil leveren." 

Zo werkte Davy bijvoorbeeld aan de renovatie van Bergman Clinics in Breda. “Tijdens dit project zijn de drie bestaande operatiekamers verbouwd en is voor iedere operatiekamer een aparte opdekruimte gerealiseerd. Modderkolk heeft alle aanpassingen gedaan aan de elektrotechnische- en luchtbehandelingsinstallaties die nodig waren de realisatie van het operatiecomplex.”

_I6A3190_web.png

Samenwerking met de klant

De inspecties en meetwerkzaamheden zijn bij iedere klant net wat anders. “De dag op locatie start vaak met een bespreking met de klant. Vervolgens brengen we onze meetapparatuur naar de sluis van het complex en daarna kleden we ons om. Iedere klant heeft andere eisen voor een cleanroom of operatiekamer. Vaak staat dit al in een inspectieplan, zodat we weten welke metingen we moeten doen. Tijdens het uitvoeren van de metingen controleren we of de waardes voldoen aan de gestelde eisen. Nadat de metingen klaar zijn, ruimen we de apparatuur weer op. Aan het einde van de werkdag nemen we de meetresultaten door met de klant. Deze resultaten worden later in een officieel rapport verwerkt.”

Blijven ontwikkelen

Bij Modderkolk geloven we dat persoonlijke ontwikkeling de sleutel is tot groei en succes. Daarom is er veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. Davy vindt het goed dat hier veel aandacht voor is. “Je wordt continu gemotiveerd om jezelf te blijven ontwikkelen, bijvoorbeeld met bijscholing of cursussen. Zo bood Modderkolk me na het afronden van de Modderkolk Academy verschillende cursussen aan om door te kunnen leren en me te kunnen ontwikkelen binnen mijn functie.” 

Wil jij net als Davy een bijdrage leveren aan de zorg in Nederland? Bekijk dan onze vacatures of neem contact op met Iris Stevens via 06-57138777 of istevens@modderkolk.nl

Bekijk onze vacatures